• Plana agrícola on destaca el paisatge en mosaic dels camps conreats, alternats amb petits nuclis de població. La presència de les Illes Medes i dels aiguamolls del Baix Empordà ha creat entorns naturals de gran qualitat.
    En aquest territori l’activitat agrícola conviu amb la important implantació turística a la zona litoral, coneguda sota la marca turística de la Costa Brava. El seu principal atractiu són les platges de la línia costanera i els espais naturals que concentra. Aquí hi ha una gran oferta de lleure esportiu i d’instal·lacions per al turisme, com els camps de golf, els ports esportius o els establiments de turisme actiu (submarinisme, immersió lleugera, caiac, cicloturisme...).
    A l’interior destaca l’arquitectura medieval d’algunes poblacions que conserven castells, ermites, muralles i nuclis antics, així com el bagatge cultural i artesà de nuclis com la Bisbal d’Empordà, que destaca per la producció de ceràmica artesanal.
    També cal destacar l’oferta d’equipaments com el centre cultural de la Mediterrània - Can Quintana de Torroella de Montgrí, el Museu del Suro de Palafrugell o el castell Gala-Salvador Dalí de Púbol.