LA RUTA DEL TER està situada a l'extrem nord-oriental de Catalunya. Es troba en molts dels seus punts a poc més d’una hora de cotxe de la frontera amb França o de la ciutat de Barcelona i s’hi pot accedir per carretera (AP-7, N-II, C-17, C-33), amb tren, autobús o amb avió (aeroports de Barcelona, Girona i Perpinyà).

Per arribar al punt d'inici (Vallter 2000 o refugi d'Ulldeter) i per tornar des del punt final (Gola del Ter) teniu diferents possibilitats, que sintetitzem en 3 opcions (A, B i C): 

A) VEHICLE PROPI I TAXI

Si feu la ruta amb bicicleta, podeu arribar fins a Vallter 2000 amb el vostre vehicle i deixar-lo a l'aparcament de les pistes d'esquí. Si feu laruta a peu, podeu aparcar a l'esplanada de sorra que dóna accés al refugi d'Ulldeter (mateixa carretera que puja a Vallter 2000).

Un cop finalitzeu la Ruta del Ter a la Gola del Ter, un taxi us pot tornar al punt d'inici. Contacteu amb ells per saber condicions i preus. Vegeu més avall. En cas que vulgueu tornar amb transport públic, vegeu l'apartat "Arribada" de l'opció B.

GPS:

  • Inici Ruta del Ter bicicleta:  Vallter 2000 (42.426997, 2.265543)
  • Inici Ruta del Ter a peu:      Refugi dUlldeter (42.420289,2.257641)
  • Fi Ruta del Ter:                  Gola del Ter (42.024304, 3.193268)

B) TRANSPORT PÚBLIC I TAXI

Arribada al punt d'inici

El punt més elevat que es pot arribar amb transport públic és Camprodon, i puntualment Setcases. S'hi arriba amb l'autobús de la companyia TEISA. De Camprodon o Setcases a l'inici de la Ruta del Ter, no hi ha més opció que agafar un taxi.

> Si veniu de Barcelona, hi ha un autobús directe a Camprodon de l'empresa TEISA.

> Una altra opció si veniu de la zona de Barcelona, Lleida i Tarragona, és situar-vos a Ripoll. A Ripoll s'hi arriba amb autobús o amb tren.

> Si veniu de la zona de Girona, podeu arribar-hi amb autobús TEISA fins Olot, Sant Joan de les Abadesses i finalment Camprodon o Setcases.

Tornada a casa

Un cop finalitzada la Ruta del Ter i localitzats a la Gola del Ter teniu vàries opcions per tornar a casa:

> Agafar l'autobús AMPSA des de l'Estartit o Torroella de Montgrí cap a Girona.

> Agafar l'autobús SARFA cap a Barcelona. Durant tot l'any des de Torroella de Montgrí, i juliol i agost des de l'Estartit.

> Recular amb bicicleta o a peu seguint la Ruta del Ter per l'altre marge, i agafar el tren a Flaçà o Celrà.

> Taxi fins al punt d'origen.

Vegeu més avall les companyies. Us recomanem que visiteu el següent web per tal de trobar la millor combinació: Mou-te per Catalunya amb transport públic.

Sobretot consulteu prèviament amb les companyies d'autobús per assegurar-vos que us permetran pujar les bicicletes el dia concret que ho desitgeu.

C) EMPRESES ESPECIALITZADES

A l'apartat Directori de Serveis, trobareu empreses que us permetran fer el recorregut d'una manera còmode, guiant-vos i transportant l'equipatge.