• Situat a l'extrem nord-oriental de Catalunya, el riu Ter inicia el seu curs als Pirineus i desemboca a la mar Mediterrània. Amb una longitud de 208 Km i una superfície de conca de 3.010 KM2, és juntament amb el Llobregat, el riu de més recorregut de la xarxa hidrogràfica Pirineus-Mediterrània.

El riu neix a Ulldeter, dins el terme municipal de Setcases, a uns 2.400 metres d'altitud i desemboca a la Gola del Ter, al municipi de Torroella de Montgrí-L'Estartit.

A la conca del Ter s'hi poden reconèixer la majoria de paisatges naturals d'arreu d'Europa, tota una varietat i riquesa paisatgística que s'explica pel seu enclavament geogràfic, les diferències altitudinals i orogràfiques i l'àmplia variabilitat climàtica que presenta.

Característiques

El Ter té 208 Km de longitud

El Ter travessa cinc comarques de Catalunya: Ripollès, Osona, La Selva, Gironès i Baix Empordà.

> Veure municipis

Paisatge

Aquest itinerari és un recorregut per la diversitat naturalista, cultural i històrica de Catalunya i també vol ser un just homenatge a un dels seus rius més “treballadors”. Aquest riu, situat a l’extrem nord-oriental de Catalunya, inicia el seu curs als Pirineus i, després de recórrer 208 km i abraçar una superfície de conca de 3.010 km2, desemboca al mar Mediterrani. La ruta permet descobrir el llegat que el riu ha anat deixant a cantó i cantó de les seves ribes, símbols del dinamisme de la seva gent. I permet també descobrir un paisatge canviant: alta muntanya alpina, mitja muntanya, agrari, costaner, urbà, riberenc i aiguamolls.

El paisatge fluvial del Ter és molt ric i divers a causa principalment de la seva localització geogràfica, les diferències altitudinals pròximes als 3.000 metres i la variabilitat climàtica que representa. Al llarg del seu recorregut es distingeixen clarament cinc paisatges lligats a territoris molt diversos entre si:

Galeria d'imatges