Quins són els tram més complicats de la Ruta del Ter?

Al Ripollès i Osona és on s'hi localitzen els pendents més pronunciats.

L'etapa dels pantans és llarga, per tant cal estar preparats. També hem de tenir en compte que circularem per una pista, entre pantans, que no disposa de bona cobertura i no hi ha masses serveis. També cal tenir en compte que el terreny és irregular i a vegades s'hi troben esllavissades.

Del naixement a la desembocadura del Ter o de la desembocadura al naixement?

La ruta està pensada per resseguir-la seguint el curs del riu, és a dir, està senyalitzada en sentit descendent des del Pirineu, al naixement del Ter, fins a la Gola, a la desembocadura al mar Mediterrani. A la zona del Baix Empordà i en la ruta cicloturística, però, hi ha una ruta circular senyalitzada en els dos sentits de la marxa i per les dues ribes del Ter des de Sant Llorenç de les Arenes (Foixà) fins a Torroella de Montgrí i viceversa. I també emtre Celrà i Flaçà.

Quina és la millor època de l’any per fer la Ruta del Ter?

En principi és practicable tot l’any, però les millors estacions són sens dubte la tardor i la primavera. A la tardor la diversitat cromàtica dels boscos per on transcorre la ruta és espectacular i a la primavera podràs gaudir del despertar de la natura, amb el corresponent esclat de colors, olors i sensacions. De totes maneres, a l’estiu, tot i que alguns trams poden resultar calorosos, a la fi del recorregut ens espera el mar Mediterrani per fer-hi una remullada.

Hi ha una senyalització específica per fer el seguiment de la Ruta del Ter?

Hi ha uns senyals de seguiment que permetran al senderista i cicloturista seguir el traçat de principi a fi. La majoria de senyals estàn col.locades en pals de senyalització existents. Pots veure el tipus de senyalització de la Ruta del Ter a l'apartat "Senyalització".

Quin tipus de bicicleta és recomanable per fer la Ruta del Ter?

En la Ruta del Ter hi ha dos trams ben diferenciats:

Des de Vallter fins al final dels embassaments, i per les característiques de l'orografia del terreny, recomanem fer servir una bici tot terreny (BTT).

Des del Pasteral, l'últim embassament (Cellera de Ter), i fins a la Gola del Ter es pot fer servir sense problema un bicicleta de cicloturisme.

Estan senyalitzades les rutes temàtiques en el territori?

Actualment no hi ha senyalització específica en els punts concrets de les rutes temàtiques. A l’entrada de cada municipi trobaràs un tauler on s’indica sobre un mapa on és cada punt d’interès. Al servidor de mapes de la Ruta del Ter trobaràs les coordenades exactes d’on és cada punt, a més de la informació associada a cada indret o element.

Hi ha alguna guia editada de la Ruta del Ter?

L'Editorial Alpina ha editat la guia de la Ruta del Ter. En aquesta guia s'hi poden trobar mapes a escala 1: 75.000, la descripció de l'itinerari a peu i en bicicleta, la descripció dels municipis per on passa la ruta i el road-book. Per més informació podeu clicar www.editorialaplina.com.

Atès algunes modificacions de traçat de la ruta (juliol 2014), la guia ja no està del tot actualitzada. 

Si tens alguna pregunta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.