Aquesta ruta circular permet gaudir dels paisatges característics que defineixen aquest riu mediterrani, afluent del Ter, al seu pas per les àmplies planes selvatanes, com són conreus, boscos, prats, pastures i petits nuclis urbans de poblesi viles a cavall de les comarques del Gironès i la Selva. De forma paral·lela al seu traçat hi trobem boscos de ribera formats per freixes, pollancres, àlbers, verns i salzes. En alguns trams que ens allunyem del riu podrem contemplar un mosaic agroforestal prou ben conservat, malgrat el gran nombre d'infraestructures i eixos de comunicació que creuarem al llarg del traçat.

Són 56.6 quilòmetres de dificultat moderada per a senderistes i cicloturistes. L'itinerari transcorre pels municipis de Girona, Quart, Fornells de la Selva, Campllong, Riudellots de la Selva, Caldes de Malavella, Vilobí d'Onyar i Brunyola i Sant Martí Sapresa. A partir d'aquest darrer municipi, es pot enllaçar amb Anglès, des d'on la Ruta del Ter permet tornar al punt d'inici a la ciutat de Girona, passant per Bescanó i Salt.

Actualment, si es vol seguir la Ruta de l'Onyar, ÉS NECESSARI SEGUIR EL TRACK. Alguns punts falta reforçar la senyalització, que es farà properament.

Podeu descarregar els tracks aquí o directament a "veure mapa".