Interès:
Paisatgístic
Tipus:
Tipus per defecte
Municipi:
Setcases
Comarca:
Ripollès
Descripció:

Abans d'arribar al municipi de Setcases, s'hi observa un paisatge característic de les zones de muntanya. En aquest punt es pot observar el mosaic format al fons de la vall pels prats de pastura, sovint freqüentats per vaques i cavalls, a la vora o, fins i tot, en mig d'aquests prats algun freixe i més amunt els boscos de pi negre característics de la zona. La fauna més característica d'aquest indret és: escurçó pirinenc i serp verda i groga. 

Accés:
Aquest punt es troba a peu de carretera GIV-5264 entre el Pla de la Molina i la Vall de Carlat.

Elements d'interès:
HÀBITAT: pinedes de pi negre (Pinus uncinata), acidòfiles i xeròfiles, dels solells pirinencs i prats silicícoles i mesòfils amb Agrostis capillarisFestuca nigrescensAnthoxanthum odoratum (gram d'olor)..., dels estatges montà i subalpí dels Pirineus. VEGETACIÓ: Freixe (Fraxinus excelsior), pi negre (Pinus uncinata). RÈPTILS: Escurçó pirinenc (Vipera aspis) i serp verda i groga (Hierophis viridiflavus).

Protecció:
HÀBITAT D'INTERÈS COMUNITARI: 9430 Boscos de pi negre (Pinus uncinata).  XARXA NATURA 2000: Capçaleres del Ter i del Freser (ZEC I ZEPA), catalogat com Espais del Pirineu, ENPE: Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, PEIN: Capçaleres del Ter i del Freser.

Tram:
Alt

Curs fluvial:
Riu Ter

Espècies:
  • Serp gerda i groga
  • Escurçó pirinenc
  • Freixe de fulla ampla