Interès:
Paisatgístic
Tipus:
Tipus per defecte
Municipi:
Salt
Comarca:
Gironès
Descripció:

Les hortes ens ofereixen un mosaic de diferents tonalitats i tipus de conreu en el pla que va des de Salt fins a Santa Eugènia. Tot i ser un ambient antropitzat, cal remarcar-lo com a espai que ofereix un tipus d'activitat tradicional en la zona oferint alhora un paisatge singular. En aquest tipus d'ambient s'hi troben petits mamífers dels quals destaquem el talp (Talpa europaea) i la mussaranya (Crocidula russula), d'entre un llarg llistat de rossegadors.

Observacions:
Les hortes ocupen una extensió important, que ja haurem vist seguint la ruta quan arribem a aquest punt. Des d'aquí, si girem a l'esquerra, ens podrem apropar al riu tot rodejant els aiguamolls de Santa Eugènia.

Accés:
La Ruta del Ter creua el pla de Salt i Santa Eugènia, on es troben aquestes hortes. Qualsevol punt que quedi en aquest pla és bo per contemplar aquest espai.

Elements d'interès:
Les hortes com un tipus de conreu del pla de Girona.

Protecció:
HÀBITATS D'INTERÈS COMUNITARI: 92A0 Alberedes, salzedes i altres boscos de ribera. XARXA NATURA 2000: Riberes del Baix Ter (ZEC), catalogat com espai d'aigües continentals. PEIN: Riberes del Baix Ter.

Tram:
Mitjà-baix

Curs fluvial:
Riu Ter

Espècies:
  • Salze
  • Àlber