Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Resclosa
Municipi:
Campdevànol
Comarca:
Ripollès
Descripció:

La resclosa, que s'aixeca sobre roca natural, té una llargada d'uns 25 m i està construïda amb pedres de riu carejades unides amb ciment. El canal surt pel vessant esquerre de la resclosa.

Observacions:
La falta de manteniment de la resclosa fa que per alguns trams perdi aigua i que creixi vegetació a les parets. La deixadesa en què es troba és a causa del fet que no té un únic propietari (ajuntaments de Ripoll i Campdevànol i particulars) i perquè l'aigua que recull ja no es fa servir per a cap indústria, la qual cosa fa que sempre baixi una bona quantitat d'aigua per la cambra de descàrrega. Riu amunt hi ha el pont de la Farga, que connecta el centre del nucli urbà de Campdevànol amb la ctra. N-152. Per la banda esquerra, a tocar de la ctra. N-152, hi ha un pàrquing. Riu avall queda el pont Vell, des d'on es té una bona perspectiva de la resclosa i de l'inici del canal.

Dades històriques:
Eudald Pellicer, en nom dels usuaris del canal, el gener del 1908 va demanar autorització per consolidar la resclosa, que era de fusta. El Govern Civil, el 23 de juny, va donar el permís per consolidar la resclosa construint al davant una resclosa d'obra feta de pedres de riu unides amb ciment.

Cronologia:
Diverses èpoques - 1908

Accés:
Fàcil. Al nucli urbà, entre el pont de la Farga i el pont Vell.

Propietat : nom:
Comunitat de regants de la sèquia Molinar.

Usos : actual:
Agafar aigua per als pobles de Campdevànol i Ripoll.

Usos : Inicial:
Agafar aigua per regar i per moure diversos molins.

Estat de conservació : edifici : coberta:
Bo

Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Dolent

Estat de conservació : entorn proper:
Dolent

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Cartografia:
ICC. Campdevànol 256-1-6. E 1:5000