Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Central
Municipi:
Ripoll
Comarca:
Ripollès
Descripció:

La resclosa està feta amb formigó armat recobert amb pedres de riu i s'aixeca sobre roca natural. Té uns seixanta m de llargada i uns 4 m d'altura. La casa comporta està feta amb pedra de riu i té la coberta de teula romana a dos vents. El canal sempre transita per la banda esquerra.

Observacions:
Riu amunt trobem la central de la Corba i el curiós pou proper al mas la Corba. Riu avall hi ha el canal i el paratge de l'Escala. A més de la pista forestal que passa a prop de la resclosa, per la banda esquerra, també transcorren a un nivell superior la línia fèrria i la pista forestal que duu a la zona de Llaers. De la banda dreta destaca l'antic traçat de la ctra. N-152, les restes del mas Terradellas i el testimoni d'un primitiu camí ral. L'entorn, fins fa poc molt deixat, ara està força net i és bonic.

Dades històriques:
L'industrial Josep Botey, els anys 1931-1933, va construir l'aprofitament hidroelèctric per produir i conduir energia elèctrica fins a la fàbrica tèxtil establerta a Ripoll.

Cronologia:
Anys trenta-quaranta

Accés:
Des de l'antiga N-152, km 101, en un trencall que baixa fins al riu. També s'hi pot accedir des de la central de la Corba, en un camí que segueix el riu.

Propietat : nom:
Badula, SA

Propietat : adreça:
Gran Via, 643, pral. Barcelona

Propietat : telèfon:
93 301 95 04

Usos : actual:
Agafar aigua per a la central de l'Escala.

Usos : Inicial:
Íd.

Estat de conservació : edifici : coberta:
Bo

Estat de conservació : edifici : estructura:
Molt bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Molt bo

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Cartografia:
ICC. Terradelles 294-2-1. E 1:5000