Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Resclosa
Municipi:
Llanars
Comarca:
Ripollès
Descripció:

Resclosa de forma cònica la part superior de la qual té una altura d'1,10 m. El material de construcció és pedra de riu carejada ajuntada amb ciment en forma de carreus rectangulars col·locats a trencajunt.

Observacions:
Des de la carretera Camprodon- Setcases no es veu ni la resclosa ni el canal de can Coch. Riu amunt tenim la palanca del Cullell i la central hidroelèctrica de can Pelegrí. Es tracta d'un element patrimonial en procés gradual de desaparició per culpa de l'acció contínua de l'aigua del riu Ter. Les zones més ben conservades són els extrems, ja que hi ha diverses obertures al centre. Es pot accedir a la resclosa per un camp que hi ha a la banda del riu que dóna a Espinalba.

Dades històriques:
Josep Coch, el 1876, era propietari de la sèquia que havia servit per produir la força necessària per fer funcionar la fàbrica de filats de cotó. Joaquim Coch, veí de Sabadell, l'any 1896 va demanar permís per modificar la resclosa i el canal, autorització que li va ser concedida el 1898 pel Govern Civil. El 1931 gaudia d'un salt de vuit metres i agafava un cabal de 1.400 l/s.

Cronologia:
Finals del s. XIX

Accés:
Fàcil. Prop de la palanca del Collell, riu avall

Usos : actual:
Cap

Usos : Inicial:
Recollir aigua per a la fàbrica de filats Coch

Estat de conservació : edifici : coberta:
Dolent

Estat de conservació : edifici : estructura:
Dolent

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Molt bo

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Cartografia:
ICC. Llanars 256-5-1. E 1:5000