Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Resclosa
Municipi:
Manlleu
Comarca:
Osona
Descripció:

Resclosa feta de formigó i pedres de riu. Fa uns 90 m de llarg per 3 m d'altura. L'edifici de les comportes, ben conservat, és de forma rectangular amb la coberta arrebossada de formigó, de còdols i ciment; té tres petites finestres rodones emmarcades de maó; els cantons són de pedra picada, igual que els forats de les comportes. Consta de set comportes que poden ser mogudes individualment mitjançant volants i engranatges, visos sens fi i cremallera. Una de les comportes desguassa directament al riu.

Observacions:
Serveix actualment per fer funcionar una turbina i fabricar electricitat. L'aigua que sobrava per l'extrem contrari feia també funcionar un molí fariner, ara inactiu. Aquest molí tenia dues turbines.

Dades històriques:
La resclosa inicial era de fusta amb pilars i mampares al darrere. La inundació del 1940 s'ho va emportar i posteriorment es va fer d'obra. Quan la fàbrica era de Casacuberta, el molí fariner d'en Saleta també era seu.

Cronologia:
1842

Accés:
Fàcil. S'hi pot accedir per un camí que duu a la llera del riu des de la C-17 davant de la Gleva, o bé des de l'interior de la gravera d'en Castellot, a l'altra riba.

Usos : actual:
Agafar aigua per a la fàbrica de ca l'Escolà

Usos : Inicial:
Íd.

Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Bo

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Cartografia:
ICC. Sant Hipòlit de Voltregà 294-3-8. E.1:5000