Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Canal
Municipi:
Sarrià de Ter
Comarca:
Gironès
Descripció:

Aquest rec passa per sota de l'edifici on se situen les turbines de la central elèctrica i recull l'aigua del salt. És un rec d'uns dos metres d'ample. Arriba fins al Pont de l'Aigua de Sarrià de Ter totalment descobert, però llavors passa per dins d'unes canonades que s'allarguen uns 100 metres després del pont. Fins aquí arriba la concessió d'aquest rec a la central elèctrica Mitjans. Passats aquests 100 metres es torna a ajuntar amb el riu Ter.

Observacions:

El rec es procura mantenir net, ja que en una part del seu recorregut passa per unes canonades. De tota manera, la possible brutícia queda retinguda abans d'entrar directament al salt d'aigua. Quan vénen riuades es neteja.

Dades històriques:
El rec es va posar en funcionament arran de la construcció del molí d'en Flores, el 1869. A partir del 1894 i fins avui, amb el tancament del molí, va passar a subministrar aigua a la central Mitjans. El 1940 va ser destruït per l'aiguat i es va haver de reconstruir

Cronologia:
1869-1940

Accés:
Fàcil tan sols en el tram de desguàs, entre la central i el pont de l'Aigua. Entre la resclosa i la central té un recorregut curt i de difícil accés.

Propietat : nom:
Elèctrica Mitjans

Propietat : adreça:
C/ Josep Flores, 67. Sarrià de Ter

Propietat : telèfon:
972 17 02 01

Usos : actual:
Portar aigua a la central Mitjans.

Usos : Inicial:
Portar aigua al molí paperer d'en Flores.

Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo

Estat de conservació : edifici : humitats:
Bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Bo

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Neteja i manteniment.

Cartografia:
ICC. Sarrià de Ter 296-1-8, E 1:5000