Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Canal
Municipi:
Sant Joan de les Abadesses
Comarca:
Ripollès
Descripció:

El canal està fet, majoritàriament, amb còdols i ciment, però també presenta alguns trams refets amb formigó. Té una llargada d'uns 400 metres, una altura de 2,5 m i una amplada que oscil·la entre 2,40 m i 3 m. Canal curt, però el fet de tenir un desnivell considerable i poca amplada comporta que l'aigua arribi a la central amb rapidesa. El salt és d'uns 10-12 m.

Observacions:
Només és visible el tram que va de la resclosa a les instal·lacions de l'AER, pel costat del qual passa l'itinerari natural del pantà de cal Gat, i quan l'aigua arriba a la casa pinta. Al seu entorn immediat hi creix la vegetació.

Dades històriques:
La construcció va ser a càrrec d'Agapito Mateo (Barcelona), que va ser l' encarregat de les obres. Joan Roca es va ocupar dels trams en què el canal havia de travessar la desapareguda línia de tren i la ctra. C-26. El maig del 1959 l'empresa SA Pich Aguilera va sol·licitar autorització per establir una línia elèctrica, prolongació de la línia d'unió dels salts de cal Gat i Serradal, al municipi de Ripoll.

Cronologia:
1945

Accés:
Fàcil. Trencall a l'esquerra de la ctra. C-26 en direcció a Ripoll, km 197,800, prop de les instal·lacions de l'Agrupació Esportiva del Ripollès.

Propietat : nom:
Inmobiliarias, Contratas y Arriendos, SA

Propietat : adreça:
Passeig de Gràcia, 26, 2n. Barcelona

Propietat : telèfon:
93 317 68 70

Usos : actual:
Portar aigua a la central del Serradal

Usos : Inicial:
Íd.

Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Molt bo

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Cartografia:
ICC. La colònia Jordana 256-3-6. E 1:5000