Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Canal
Municipi:
Camprodon
Comarca:
Ripollès
Descripció:

El canal té una llargada d'uns 300 m, una amplada de 2,40 m i una fondària d'1,50 m. Durant el seu recorregut el canal presenta dos bagants de descàrrega. Les parets interiors i el terra estan lliscats, cosa que facilita el curs ràpid del riu. En arribar a la reixa o casa pinta, l'aigua queda embassada, i això fa que sigui un lloc sovintejat pel bernat pescaire, que hi agafa truites.

Observacions:
Durant el seu recorregut el canal transcorre paral·lel al riu, envoltat per camps, una granja d'ovelles, una casa de pagès molt deteriorada, i els vorals del riu, bruts de brossa i sediments inorgànics, i un riu que és un autèntic pedregar. A l'altra banda del riu queda la ctra. C-38, i als voltants, magatzems de fusta, una subestació d'Hedatsa, camps i uns búnquers construïts durant la postguerra. Després de l'aprofitament de les Rocasses comença l'aprofitament de la farga, propietat de la companyia Estabanell i Pahissa.

Dades històriques:
El desnivell entre la resclosa i la central és de 7,50 m. La Cooperativa Popular de Fluid Elèctric es va constituir el juliol del 1935 per produir i distribuir electricitat a Camprodon. Una de les primeres actuacions va ser comprar el salt d'aigua, propietat de Josep Badia Brandia, i el terreny on s'havia de fer l'aprofitament, propietat de Teresa Moncanut. La direcció tècnica de l'obra va ser a càrrec de l'enginyer Emili Canals.

Cronologia:
1935-1936

Accés:
Fàcil. Al marge dret del Ter, entre el pont sud de la variant i el paratge de les Rocasses

Propietat : nom:
Fluid Elèctric Camprodon, SL

Propietat : adreça:
C/ Bastiments, 1. Camprodon

Propietat : telèfon:
972 74 01 17

Usos : actual:
Portar aigua a la central de les Rocasses

Usos : Inicial:
Íd.

Estat de conservació : edifici : coberta:
Molt bo

Estat de conservació : edifici : estructura:
Molt bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Molt bo

Estat de conservació : entorn proper:
Bo

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Cartografia:
ICC. Camprodon 256-6-2. E 1:5000