18/12/2023

La nova senyalització és d’alumini i de mida més gran perquè siguin més visibles, sobretot entre els ciclistes

Des del Consorci de Ter aquest any hem renovat la senyalització de la Ruta del Ter, canviant les plaques actuals de 10x10 cm i de polipropilè per unes de metàl·liques més resistents i també d’una mida superior, de 13x13 cm, per un millor seguiment del traçat, sobretot entre els ciclites. El nou material ha de ser més resistent, i per tant, tenir una major durabilitat.

Les plaques d’Osona s’han renovat a través de la Diputació de Barcelona ja que des del Consorci del Ter el 2021 es va sol·licitar la redacció del "Projecte de millora de la Ruta del Ter a la comarca d’Osona" que es va redactar el 2022 per part de la seva Oficina tècnica de turisme. Aquest 2023 s’han instal·lat sobre el terreny.

A la resta de traçat, al pas per les comarques del Ripollès, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà, la renovació amb el nou model s’ha realitzat amb suport de la Diputació de Girona. La instal·lació de les plaques va a càrrec de personal del Consorci del Ter, i està previst que acabi el primer trimestre de l’any que ve. Aprofitant la renovació de la senyalització, aquesta també es geolocalitza i es comproven els traçats i tracks.

La Ruta del Ter uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter. El recorregut de més de 200 quilòmetres es pot fer a peu o amb bicicleta.