15/07/2022

Recorren un total de 700 quilòmetres, des del mar Cantàbric al mar Mediterrani, per la inclusió social i el desenvolupament sostenible amb el lema “Caminant per La Pau”

El 15 de juny va arrencar la 8a edició de la “Travessia Transpirenaica Social Solidària (Travessia TSS)” i que porta 150 joves a creuar els Pirineus per la inclusió social i el desenvolupament sostenible amb el lema “Caminant per La Pau”.  La travessa va d’oest a est i del mar Cantàbric al mar Mediterrani; sortint de Getxo i arribant a Cadaqués. Es recorren un total de 700 quilòmetres en 38 dies,fins el 22 de juliol. El Consorci del Ter ha col·laborat en aquesta iniciativa solidària, acompanyant un grup d'uns 25 joves des del refugi d'Ulldeter al nucli de Setcases. Tècnics de l'organisme el 14 de juliol van donar-los a conèixer l’entorn natural del riu en els seus primers quilòmetres de recorregut i la Ruta del Ter. I és que a més de caminar, durant tot el recorregut es porten a terme tallers, xerrades i càpsules educatives que compten amb la participació de voluntariat corporatiu, entitats col·laboradores i representants de diverses institucions.

Aquesta travessa té per objectiu impulsar la inclusió social de joves en situació de vulnerabilitat i sensibilitzar la comunitat per a la transformació social. Està organitzada per l’Associació Transpirenaica Social Solidària que neix, sense ànim de lucre, el 2013 de la mà de la Fundació Formació i Treball com un projecte educatiu, per millorar la integració social de joves que per raons diverses es troben en situació de vulnerabilitat. La travessa implica la participació 50 voluntaris i educadors vinculats a entitats socials de Catalunya, Aragó, el País Basc i Navarra.

Aquest any d’incerteses amb la invasió russa d’Ucraïna, desenvolupen la iniciativa amb el lema “Caminant per la pau”.