13/06/2022

La prova ciclista pel traçat de la Ruta del Ter va comptar amb 460 participants

Open Natura i Tracks Tour van organitzar una nova edició de la Ter Bike Experience, la desena, i que va comptar amb la col·laboració del Consorci del Ter. La marxa cicloturística de resistència va tenir lloc l'11 de juny i va reunir 460 participants. Fa setmanes que les places estaven exhaurides i hi havia gent en llista d’espera.

La marxa ciclista de resistència transcorre a l’entorn de la llera del riu Ter en un sol dia, seguint el traçat de la Ruta del Ter, des del seu naixement, a Setcases, fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí-l’Estartit. La prova, de 205 quilòmetres, és un repte de superació i companyonia. El participants van sortir de Setcases, esglaonadament, a les 7 del matí. L’organització preveia un temps de 14 hores de mitjana per fer el recorregut i arribar a l’Estartit, concretament al càmping Castell Montgrí. La prova compta amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres.

En aquesta edició, igual que les anteriors, es va comptar amb una ruta de nivell mitjà, amb sortida a Manlleu. Aquesta va arrencar a 2/4 de 10 del matí i va finalitzar també al càmping Castell Montgrí. Eren 126 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. Es calcula que aquest recorregut es pot fer en unes 8 hores de mitjana.

Enguany, com en les últimes edicions, hi va haver una sortida des de Girona, a les 12 del migdia, de 55 quilòmetres i el punt d’arribada va ser el mateix que en la resta de sortides.

Tota la informació de la prova no competitiva i el protocol amb les mesures de seguretat es pot consultar a: http://www.terbikeexperience.com.

La prova va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres. Des de la Diputació de Barcelona s’ha facilitat una medalla de participació per cada inscrit.