10/06/2022

Parlem de la Ruta del Ter, el turisme als espais fluvials del riu Ter i la seva regulació amb el Pla d'Usos

El dia 7 de juny la directora del Consorci del Ter i la tècnica de comunicació i sensiblització, Teia Puigvert i Lídia Traveria, respectivament, van participar a Ripoll en la quarta jornada "Turisme sostenible als espais fluvials del Ripollès” organitzada dins el cicle “Treballem la sostenibilitat a les empreses turístiques de la destinació” en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter - Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès i finançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La benvinguda i presentació de la jornada va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Ripollès i vocal del Consell de Govern del Consorci del Ter, Joaquim Colomer, i del Conseller Comarcal de Turisme, Xavier Guitart. La jornada estava dividida en dues sessions de matí i de tarda.

Al matí, des del Consorci del Ter vam presentar els projectes que portem a terme, la Ruta del Ter i el Pla d'Usos sobre serveis i activitats recreatives al riu Ter. I per la seva banda, l'empresa DECABA, Turisme i Desenvolupament va parlar sobre la potencialitat turística dels espais fluvials, a partir d'un estudi encarregat pel Consorci del Ter, en el marc del Pla d'Usos, així com de bones pràctiques i propostes. En la sessió de tarda, des del Club de Benestar i Salut del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, es va abordar el creixement del turisme de benestar i salut a les comarques Gironines. A continuació es va presentar el projecte VORATER, enfocat a la dinamització d’espais fluvials amb criteris de benestar i salut, que s’està impulsant des del projecte FEDER Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter.

Les sessions es poden veure al canal institucional de YouTube del Consell Comarcal del Ripollès, aquí.

D'altra banda, la directora del Consorci del Ter també va participar, després de la jornada, en la taula comarcal per a les infraestructures del Ripollès integrada pels portaveus dels grups comarcals i agents com la UIER i la plataforma "El Ripollès Existeix".