Sortida des de Setcases
Sortida des de Manlleu
Sortida des de Girona
07/06/2021

La prova ciclista no competitiva va seguir el traçat de la Ruta del Ter

El Club Open Natura i Tracks Tour van organitzar una nova edició de la Ter Bike Experience, la novena, que va comptar amb la col·laboració del Consorci del Ter. La marxa cicloturística de resistència va tenir lloc, de nou, al juny, després que l’any passat s’hagués hagut de posposar al setembre per la pandèmia de la Covid-19. En concret es va celebrar el dissabte 5 de juny i va reunir 460 participants (l’any passat van ser un total de 220). Feia setmanes que les places estaven exhaurides i hi havia gent en llista d’espera. La prova es va adaptar a la normativa vigent i comptava amb un protocol de seguretat específic.

La marxa ciclista de resistència transcorre a l’entorn de la llera del riu Ter en un sol dia, seguint el traçat de la Ruta del Ter, des del seu naixement, a Setcases, fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí-l’Estartit. La prova, de 205 quilòmetres, és un repte de superació i companyonia. El participants van sortir de Setcases, esglaonadament, a les 7 del matí. L’organització preveia un temps de 14 hores de mitjana per fer el recorregut i arribar a l’Estartit, concretament al càmping Castell Montgrí. La prova compta amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres.

En aquesta edició, igual que les anteriors, es comptava amb una ruta de nivell mitjà, amb sortida a Manlleu. Aquesta va arrencar a 2/4 de 10 del matí i va finalitzar també al càmping Castell Montgrí. Eren 126 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. Es calcula que aquest recorregut es pot fer en unes 8 hores de mitjana.

Enguany, i com l’any anterior, hi havia una sortida des de Girona, a les 12 del migdia, de 60 quilòmetres i amb el punt d’arribada igual que la resta de sortides.

A la sortida de Setcases hi havia 300 inscrits, a la de Manlleu 105 i a Girona 55.

Tota la informació de la prova no competitiva i el protocol amb les mesures de seguretat es pot consultar a: http://www.terbikeexperience.com.

La prova va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres. Enguany, des de la Diputació de Barcelona es va facilitar una medalla de participació per cada inscrit.