Estat actual de diferents elements de la Ruta del Gurri
23/04/2021

Es canviarà la senyalització del traçat i s’arranjaran diferents elements d’ús públic

El Consell de Govern del 14 d’abril va aprovar la contractació de diferents actuacions de millora i manteniment de la Ruta del Gurri referents al subministrament de nova senyalització i a la instal·lació i arranjament d’elements d’ús públic. Aquestes s’han adjudicat a Dilart Aplicacions de Senyalització SL.

La Ruta del Gurri és una de les diferents rutes d’afluents dissenyades i implementades pel Consorci del Ter que connecten amb l’eix principal, la Ruta del Ter. Es va adequar el 2012, es pot fer tant a peu com en bicicleta i té un recorregut total de 12 quilòmetres i mig. El traçat ressegueix el curs fluvial del Gurri a través de camins existents propers a l’espai fluvial del riu, passant pels termes municipals de Vic, Gurb, les Masies de Roda i Roda de Ter, municipi on es realitza l’enllaç amb la Ruta del Ter, a 500 metres de la desembocadura del Gurri amb el riu Ter en el terme municipal de les Masies de Roda. La Ruta del Gurri és bidireccional.

Cada any el personal del Consorci del Ter comprova l’estat de la senyalització, del ferm i possibles incidències. Amb el pas dels anys i especialment després del temporal Gloria, s’ha constatat la necessitat de portar a terme una sèrie de millores. Pel que fa a senyalització, es renovaran els vinils de les cartelleres de Vic i Roda de Ter, s’instal·larà una nova cartellera de la Ruta del Gurri al terme municipal de Gurb i es renovaran els adhesius i les plaques de seguiment. Respecte a les plaques es canviaran les actuals de PVC per alumini, material amb major durabilitat. D’altra banda, pel que fa als elements d’ús públic, es recol·locaran diverses fites existents que han quedat descalçades o tombades, s’arranjarà una barana de protecció i la passera al riu Gurri al terme municipal de Gurb, on és necessari reconstruir dues peces malmeses.