Via de Riu, referent al Ter
15/03/2021

Neix en el marc del projecte Interreg POCTEFA "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible" (TTFS) del qual el Consorci del Ter n'és soci

El dia 14 de març, en el Dia Internacional per l'Acció dels Rius, des del projecte Interreg POCTEFA "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible" (TTFS) es va donar a conèixer a través de les xarxes socials dels diferents socis la marca Via de Riu; una nova marca de turisme sostenible per descobrir els territoris a través dels rius Tet, Ter i Segre. Els ciutadans a través de camins que es poden fer a peu o en bicicleta poden recórrer el curs fluvial dels rius. Es tracta d'un nou producte ecoturístic transfronterer on el nexe són els rius pirenaics-mediterranis, que permet descobrir el patrimoni natural i cultural vinculat a la Tet, al Ter i al Segre. Es pot trobar més informació a www.viaderiu.es.

Al riu Ter, la Ruta del Ter ja està operativa des del 2008, amb més de 200 quilòmetres de recorregut. La via Es Tet s'està realitzant i ja proposa algunes anelles i el Camí del Riu Segre connecta els aiguamolls de Rufea amb el parc de la Mitjana en un recorregut de 17 quilòmetres al seu pas per Lleida. 

En aquest projecte Interreg POCTEFA, on neix la marca Via de Riu amb la creació d'itineraris fluvials, també es porten a terme actuacions de potenciació dels ecosistemes fluvials, realització d'infraestructures d'acollida turística i activitats de descoberta de la natura, entre altres. El Consorci del Ter n'és soci, juntament amb l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Lleida, l’Oficina de Turisme de Perpinyà, Turisme de Lleida i la Communaute Urbaine Perpignan Mediterranee (cap de fila).