La sortida a Setcases
21/09/2020

La prova ciclista pel traçat de la Ruta del Ter va tenir lloc el 19 de setembre, després que s'hagués ajornat per la Covid 19

Open Natura i Tracks Tour van organitzar una nova edició de la Ter Bike Experience, la vuitena edició, i que va comptar novament amb la col·laboració del Consorci del Ter. La marxa cicloturística de resistència va tenir lloc el dissabte 19 de setembre, després que s’hagués hagut d’ajornar el passat mes de juny per la pandèmia de la Covid-19. Inicialment havia de tenir lloc el 6 de juny. Durant l'estiu es van revisar els protocols i es van adaptar a la normativa. Finalment hi va haver uns 200 participants.

A la primavera, davant de la situació epidemiològica, des de l’organització es van proposar diferents alternatives als inscrits:

1) Quedar automàticament inscrit per al 19 de setembre. No calia fer cap gestió.

2) Traspassar la inscripció sense cost per a l'edició 2021 amb el benefici d'assegurar-se la plaça i fer-ho al preu pagat el 2020.

3) Traspassar la plaça a un familiar o amic. Per aquesta opció s'havia d’enviar un correu electrònic per fer el canvi.

4) Devolució de la totalitat de l'import pagat .

La marxa ciclista de resistència transcorre al llarg de la llera del riu Ter en un sol dia, seguint el traçat de la Ruta del Ter, des del seu naixement, a Setcases, fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí-l’Estartit. La prova, de 205 quilòmetres, és un repte de superació i companyonia. El participants van sortir de Setcases, esglaonadament, entre les 7:20 i les 7:30 del matí. L'arribada era a l’Estartit, concretament al càmping Castell Montgrí. La prova compta amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres.

En aquesta edició, igual que les anteriors, es comptava amb una ruta de nivell mitjà, amb sortida a Manlleu. Aquesta va arrencar a 2/4 de 10 del matí i va finalitzar també al càmping Castell Montgrí. Són 126 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres.

Enguany, i com l’any anterior, hi va haver una sortida des de Girona, a les 12 del migdia, de 60 quilòmetres i amb el mateix punt d'arribada que la resta de sortides.

Tota la informació de la prova no competitiva i el protocol amb les mesures de seguretat es pot consultar a: http://www.terbikeexperience.com.

La prova va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres.