Imatge dels primers participants que van arribar a Manlleu des de Setcases
18/06/2018

La prova, no competitiva, va tenir lloc el 16 de juny

El dissabte 16 de juny va tenir lloc per sisè any la marxa ciclista de resistència que segueix el curs del riu Ter, la “Ter Bike Experience”. Els 350 inscrits van recórrer els aproximadament 200 quilòmetres que separen el naixement del riu, a Setcases, fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí-l’Estartit, en un sol dia. Van seguir el traçat de la Ruta del Ter, recorregut creat i gestionat pel Consorci del Ter, que també és l’ens que promou aquest repte esportiu de superació i companyonia.

Els participants van sortir de Setcases a les 7 del matí i els primers van arribar passades les 3 del migdia a l’Estartit, concretament al càmping Castell Montgrí. La prova comptava amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres.

Comentar que en aquesta edició, igual que les anteriors, hi havia una ruta de nivell mitjà, amb sortida a Manlleu. Aquesta va arrencar a 2/4 de 10 del matí i va finalitzar també al càmping Castell Montgrí. Van ser 126 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. Enguany es va comptar amb la participació, des de Manlleu i fins a l'Estartit del pilot de motociclisme Gerard Farrés.

Com a novetat hi va haver una tercera sortida, des de Susqueda, a 2/4 de 12 del matí, dins dels actes de commemoració dels 50 anys de la construcció de la presa de l’embassament. El recorregut constava de 87 quilòmetres amb un desnivell de 250 metres.

La prova, que va comptar amb el suport de la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres, està organitzada per Open Natura i Tour Tracks.