Presentació de l'aplicatiu per a mòbil de la Ruta del Ter a Sant Julià de Ramis. D'esquerra a dreta, i de darrere a davant: Marc Puigtió, Pere Pujolràs, Joaquim Roca i Toribio Yun.
05/04/2018

Es poden consultar el dos traçats, a peu i en bicicleta, dividits per etapes amb propostes sobre elements a visitar, establiments turístics o informació de servei

El Consorci del Ter i la Plataforma Natura Local han presentat el 5 d'abril a Sant Julià de Ramis l’aplicatiu per a mòbil de la Ruta del Ter. Aquest està disponible a través de l’APP NaturaLocal, descarregable tant en adroid com en apple. Natura Local és una plataforma de destins turístics de Catalunya per a promocionar el Patrimoni Natural i Etnològic local. En la presentació hi van assistir l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Sr. Marc Puigtió, el president del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca, el cofundador de Natura Local, Sr. Toribio Yun i el vocal del Consorci del Ter i regidor de Sant Julià de Ramis, Sr. Pere Pujolràs.

En l’aplicatiu, es pot consultar tant el traçat a peu com en bicicleta, separat per etapes. El recorregut senderista està dividit en 10 etapes i el ciclable en 4. Per cada etapa, a més del track, es poden consultar informacions com on menjar, on dormir, elements a visitar o informació de serveis com telèfons i links d’interès, així com consells del tram. Els establiments que apareixen són els que venen col·laborant amb el Consorci del Ter a través de la Ruta del Ter.

D’altra banda, en la mateixa aplicació de Natura Local es poden trobar altres rutes de natura de municipis que pertanyen al Consorci del Ter, com són: Setcases, Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Sant Vicenç de Torelló, les Masies de Voltregà, Roda de Ter, Tavèrnoles, Gurb, l’Esquirol, Orís, Tavertet, Susqueda, Amer, Canet d’Adri, Sant Martí de Llémena, Fornells de la Selva, Sant Gregori, Girona, Sant Julià de Ramis, Celrà i Torroella de Montgrí-l’Estartit. 

En dades d’octubre 2017, l’aplicatiu NaturaLocal ha tingut, des dels seus inicis, 26.680 descàrregues en android i 12.300 en apple, i inclou 3.100 quilòmetres d’itineraris autoguiats. Des de la pàgina web de la Ruta del Ter, a la portada, s’ha creat un banner específic, on es pot anar a la pàgina de Natura Local per descarregar l’aplicació.