Representants de les diferents empreses i institucions que han fet possible l'obra
01/02/2018

Els treballs eviten que els ciclistes i senderistes hagin de creuar la carretera C-38

El Consorci del Ter amb la col·laboració d’Aigües Vic i la Fundació Girbau ha pogut millorar la Ruta del Ter al seu pas pel Ripollès. En concret, s’ha fet una actuació als entorns del pont de Carbur i pont de Can Peric al terme municipal de Camprodon, amb l’objectiu de millorar la seguretat dels usuaris, ja que s’evita que el traçat hagi de creuar la carretera C-38. Els treballs els ha portat a terme la Fundació MAP. Durant el 2017, el Consorci del Ter ha invertit 55.765,37 euros en millores a la Ruta del Ter.

Des de l’ens supramunicipal cada any es realitzen millores a la Ruta del Ter, per fer-la més segura, més fàcilment transitable i per acostar-la al major nombre de persones possible. En aquest sentit, gràcies a les aportacions de diferents empreses privades (Aigües Vic i Fundació Girbau) s’ha pogut obrir un camí de nou traç d’uns 80 metres de longitud amb un pendent no superior al 8-10% i una amplada útil constant d’1,2 metres. Aquest nou vial permet la connexió entre la pista formigonada i un camí que hi ha 10 metres més amunt i que coincideix fins al nucli urbà de Sant Pau de Segúries. El podran utilitzar tant senderistes com ciclistes. A més, en el tram, s’ha desbrossat i eliminat restes vegetals, així com retirat un antic transformador en desús. Aquest tram és de propietat privada i les obres s’han pogut executar en conveni amb la propietat.

L'1 de febrer es va fer la inauguració oficial amb la presència del president del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca, l’alcalde de Camprodon, Sr. Xavier Sala, l’alcaldessa de Sant Pau de Segúries, Sra. Dolors Cambras, el gerent d’Aigües Vic, Sr. Guillem Treserra i per part de la Fundació Girbau, Srs. Pere Girbau i Joan Girbau.