La passera en el moment de la seva inauguració, primavera 2013
12/07/2017

El Consell de Govern del Consorci del Ter que va tenir lloc el 6 de juliol a Sant Gregori va aprovar destinar 3.000 euros per arranjar la passera sobre el riu Gurri, construïda per donar servei a la Ruta del Gurri; un itinerari cicloturista i senderista que connecta Vic i Roda de Ter fins enllaçar amb la Ruta del Ter. Aquesta, amb el pas dels anys, s'ha malmès i cal refer-la. El projecte de recuperació i millora de l'element va a càrrec de l'Ajuntament de Gurb i té un pressupost de 8.900 euros. El Consorci del Ter hi aporta 3.000 euros procedents del conveni signat amb ATLL, Concessionària de la Generalitat, S.A. per promoure estudis i accions per preservar el patrimoni natural i la revalorització del patrimoni cultural d'elements vinculats a l'aigua, així com a la difusió i sensibilització pública. La resta de finançament prové de l'ajuntament.