Firma del conveni de col·laboració a Colomers. D'esquerra a dreta, Sr. Joaquim Roca i Sr. Eduard Pallejà
22/06/2017

Aquest juny el director de la Fundació Agbar, Sr. Eduard Pallejà, i el President del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca, han renovat el conveni de col·laboració per aquest 2017 per continuar treballant plegats en el projecte de millora de la Ruta del Ter. L’acord és vigent des de l’any 2012. La Fundació Agbar aportarà aquest any 10.000 euros que es destinaran a la construcció d’una passera a la Farga, al terme municipal de Cervià de Ter, així com a la millora de la senyalització de l’entorn.

D'altra banda, els recursos aportats per la Fundació Agbar l’any passat es van destinar a millorar la senyalització, amb la col·locació de nous cartells, plafons i senyals indicatius. Aquests es van instal·lar especialment a les zones de bifurcació entre la ruta cicloturística i senderista, així com en traçats nous oberts en ambdues ribes (per indicar als usuaris que és possible fer el traçat tant pel marge esquerre com dret).

Respecte a les cartelleres se’n van instal·lar dues de 1200x1000mm. Una al punt final de la Ruta del Ter, a la Gola del Ter, al municipi de Torroella de Montgrí-l’Estartit, que serveix de “foto finish” per tots els usuaris que fan el traçat i volen tenir un record. L’altra es va col·locar a la població d’Anglès i actua de presentació de l’itinerari de natura “Camí Vora Ter” que ha adequat l’ajuntament del municipi i que el visitant pot trobar tot fent la Ruta del Ter. Es presenten diferents espècies de flora i fauna de l’indret.

Pel que fa a les banderoles se’n van instal·lar sis de 450x200mm. En concret, es van col·locar en diferents punts d’Osona (Saderra, pont de Borgonyà i Roda de Ter a l’enllaç amb la Ruta del Gurri) i al Baix Ter (Anglès, Bescanó i Foixà).

A més de cartells i banderoles es van imprimir nous senyals direccionals: plaques, adhesius, fletxes i barres.