Sortida de la Ter Bike Experience des de Setcases
20/06/2017

En total van prendre part en el repte 286 ciclistes, 212 van sortir de Setcases i 74 des de Manlleu

La Ter Bike Experience va tenir lloc el 17 de juny i dels 286 participants (276 homes i 10 dones) van aconseguir acabar 251. Es tracta d'un repte esportiu de superació i companyonia que es divideix en dues rutes: l'una, d'alt nivell, amb sortida des de Setcases i de 205 quilòmetres; i l'altra, de nivell mitjà, amb sortida des de Manlleu i de 126 quilòmetres. La marxa ciclista transcorre al llarg de la llera del riu Ter, seguint el traçat de la Ruta del Ter.

La ruta d’alt nivell va sortir de Setcases a les 7 del matí i tenia com a punt d'arribada el càmping Castell Montgrí, a l'Estartit. Aquesta prova comptava amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres.

La ruta de nivell mitjà es va iniciar a Manlleu a les 10h i va acabar també al càmping Castell Montgrí. Constava d’un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. 

El primer participant va completar els més de 200 quilòmetres en 6 hores, arribant al final a la 1 del migdia, i l'últim, donant per acabat el repte, a les 11 de la nit. Els participants van trobar avituallaments al llarg de tot el recorregut, aproximadament cada 20-25 quilòmetres. Tots, també, van rebre un obsequi commemoratiu de la prova. 

La prova, que va comptar amb el suport de la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres, està organitzada per Open Natura i Sherpatour Tracks.

La Ruta del Ter

El recorregut de la cursa coincideix amb la coneguda Ruta del Ter, una ruta promoguda pel Consorci del Ter que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o amb bicicleta. Es tracta d’un itinerari que convida a recórrer el riu amb els cincs sentits i a descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural, i el seu entorn paisatgístic.