Presentació de la Ter Bike Experience a Girona
31/05/2017

La marxa cicloturística de resistència s’ha presentat a Girona

A tres setmanes de la celebració de la cinquena edició de la Ter Bike Experience ja es compta amb 202 ciclistes inscrits d’un màxim de 300 places per a participar en aquesta marxa ciclista de resistència que transcorre al llarg de la llera del riu Ter, seguint el traçat de la Ruta del Ter, des del seu naixement, a Setcases, fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí-l’Estartit. La prova és un repte esportiu de superació i companyonia que es divideix en dues rutes: l’una, d’alt nivell, i l’altra, de nivell mitjà. Totes dues tindran lloc el 17 de juny.

La ruta d’alt nivell tindrà el punt de partida  a Setcases, a les 7h, i consta d’un recorregut de 205 quilòmetres que comparteix alguns trams de l’itinerari de les vies verdes. L’organització preveu un temps de 14 hores de mitjana per cobrir el recorregut i arribar a l’Estartit, exactament al càmping Castell Montgrí. Aquesta prova compta amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres.

La ruta de nivell mitjà s’iniciarà a Manlleu a les 10h i acabarà també al càmping Castell Montgrí. Consta d’un recorregut de 127 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. Es calcula que aquesta ruta és farà en unes 8 hores de mitjana.

La prova, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter i la Federació Catalana de Ciclisme, entre altres, està organitzada per Open Natura i Sherpatour Tracks. El dia 31 de maig va tenir lloc la presentació oficial a Girona, a Fontajau, amb la presència del diputat de la Diputació de Girona, Sr. Albert Gómez, el representant de la Secretaria de l'Esport a Girona, Sr. Josep Pujols, el president del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca, el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Girona, Sr. Francesc Moradell, i el gerent de l'empresa Open Natura, Sr. Jordi Calsina.

La Ruta del Ter

El recorregut de la cursa coincideix amb la coneguda Ruta del Ter, una ruta promoguda pel Consorci del Ter que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o amb bicicleta. Es tracta d’un itinerari que convida a recórrer el riu amb els cincs sentits i a descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural, i el seu entorn paisatgístic.