08/03/2016

El 4 de març, regidors i alcaldes dels municipis de Bescanó, Brunyola, Campllong, Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Quart, Riudellots de la Selva i Vilobí d'Onyar es van reunir per explorar la possibilitat de tirar endavant la creació de la Ruta de l'Onyar, un nou sender que connectarà amb la Ruta del Carrilet, que uneix Olot i Sant Feliu de Guíxols, a Bescanó i a Quart, tot transcorrent prop del curs fluvial. Alhora, aquesta ruta enllaçarà, al mateix temps, amb la Ruta del Ter, de la qual se n'estan creant les rutes de diversos afluents.

La reunió, que va tenir lloc a l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar, va comptar també amb la presència del gerents del Consorci del Ter, Sr. Ponç Feliu, i del Consorci de les Vies Verdes, Sr. Àngel Planas, els quals recolzen la proposta i en duen l'assessorament. De cares a properes convocatòries s'hi uniran també els municipis de Girona i Salt, amb els quals la Ruta de l'Onyar també connectarà, i conjuntament amb aquests darrers, s'aconseguirà una ruta de senderisme de caràcter circular de l'entorn d'uns 45km.

Una ruta apta per a tots els públics

El projecte consisteix en definir un traçat de baixa dificultat, apta també per a bicicletes i per a un públic familiar, aprofitant al màxim els camins i infraestructures ja existents i, per tant, amb una inversió relativament baixa. A banda de connectar les diverses poblacions i ser utilitzada pel habitants de la zona, aquesta ruta podria esdevenir un pol d'atracció de turisme i cicloturisme, essent un motor de promoció econòmica de la Depressió de la Selva.

Un dels impulsors del projecte, el regidor de Medi Ambient de Vilobí d'Onyar, Sr. Quim Vivas, explica que "aquesta ruta serviria per acostar la població al curs fluvial, a la qual s'ha donat l'esquena durant tants anys", alhora que permetria, assegura Vivas, "comprovar-ne l'estat, així com poder fer una vigia i manteniment del riu de forma adequada, i fer que els ciutadans coneguin de primera mà el mal estat del mateix en diversos trams". Vivas indica que en les properes setmanes es realitzaran noves trobades entre els municipis participants "per tal d'anar concretant el traçat definitiu i acordar les entregues de traçat".