08/03/2016

La signatura d’un conveni de col·laboració entre les entitats permetrà accions de millora i difusió conjuntes

El Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Consorci del Ter van signar el 7 de març un conveni de col·laboració per a la promoció conjunta de les seves rutes ciclables i senderistes, que són coincidents en algunes parts del seu traçat.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona promou 353 km de la ruta pedalable Pirinexus, que connecta Girona amb França, i en la que s'inclouen els 125 km de vies verdes de les comarques gironines. El Consorci del Ter està format per 60 ajuntaments i promou la Ruta del Ter, que permet recórrer la totalitat del riu a peu o en bicicleta. Ambdues rutes coincideixen entre Camprodon i Ripoll, El Pasteral i Girona, i són confluents a Torroella de Montgrí–l'Estartit.

Les dues institucions han acordat treballar conjuntament per difondre i millorar els traçats actuals, amb la recerca de subvencions, la creació d'espais de debat i la promoció del cicloturisme i el senderisme com a formes de mobilitat sostenible. En endavant, els consorcis faran promoció conjunta dels seus materials i accions de comunicació, així com en esdeveniments esportius o altres enfocats a la promoció del coneixement del territori. També es procurarà realitzar trams comuns ciclables al territori.

La signatura del conveni va tenir lloc a les 10 del matí a la sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona, entre el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Sr. Albert Gómez, i el president del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca.