23/02/2016

El 20 de febrer es va inaugurar la rehabilitació de les escoles del Pasteral com a centre turístic, i que inclou una zona de descans per a ciclistes i excursionistes amb plafons sobre la fauna i la flora de l’àmbit Ter Brugent. L’acte, presidit pel president de la Generalitat, M. Hble. Sr. Carles Puigdemont, també va servir per inaugurar l’adequació de les ribes del Ter dins el projecte “Viure al poble” que ha permès, a més, reformar el nucli històric de la Cellera de Ter.

L’escola va ser construïda durant la Segona República, l’any 1932, i va ser un centre educatiu fins al 1964. Des del 1989 no s’hi feia res. Ara hi haurà un espai amb imatges cedides pel fons històric d’Endesa sobre la construcció de la central hidroelèctrica del Pasteral. La rehabilitació de l’antiga escola ha tingut un cost de 146.416 euros, la meitat finançats amb fons Feder.