15/02/2016

Es tracta de la recuperació d’una antiga infraestructura industrial reconvertida per a l’ús públic que permet unir les dues ribes del Ter a l’alçada de la Font dels Molins, al municipi de les Masies de Roda. Amb la nova passarel·la es potencia el recorregut circular des del pont Vell de Roda cosint àrees de gran interès turístic i paisatgístic, com són el conjunt arqueològic de l’Esquerda i la històrica fàbrica La Blava.

La passarel·la està constituïda per 10 trams d’estructura metàl·lica galvanitzada, formant un total de 97 metres de llarg, que reprodueix l’estètica industrial de la passarel·la original arrossegada per un arbre en una riuada dels anys 50. En previsió de noves avingudes del Ter i evitar l’efecte presa, disposa d’un sistema de barana abatible que es plega a l’altura de la plataforma per tal de minimitzar l’acumulació de residus que sol transportar l’aigua.

Des de la llera dreta s’accedeix a la palanca per unes escales i una rampa ja existents de les quals s’ha habilitat una barana, lloc on antigament hi havia la fàbrica dels Molins, que porta el nom de l’actual Font. Des de la llera esquerra (venint de la depuradora) s’hi accedeix des d’un nou sender excavat a la roca, el qual també s’ha habilitat amb una barana, i que va fins a l’antiga caseta on hi havia els alternadors per fer electricitat (ara en estat ruïnós).

La palanca dels Molins juntament amb la palanca de la Colònia Salou, situada aigües avall (aquesta última en estat no practicable) formen part del conjunt de passarel·les de la zona.

En un futur, aquesta nova infraestructura, podrà servir per enllaçar amb la Ruta del Ter des de l'altra riba.