30/07/2014

El Consorci del Ter, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, la Diputació de Girona, la Fundació Agbar i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, ha solucionat l’últim punt negre de l’actual traçat de la Ruta del Ter, al seu pas per Sant Julià de Ramis. En concret s’ha instal·lat una passera de 28 metres que permet superar amb seguretat i comoditat el pas per la riera de la Garriga. A més, aquesta solució permet comunicar a peu i en bicicleta dos nuclis del municipi ja que fins ara no existia cap via per a vianants que comuniqués el Pla de Baix i la zona de La Garriga (veïnat i zona de l’ajuntament). També era una de les poques sortides per a vianants des de Girona en aquesta direcció i quedava interrompuda en aquest punt. Les obres les ha executat l’empresa TRAGSA.

La inversió ha estat d’uns 30.000 euros i s’ha finançat a través de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, la Fundació Agbar i el Consorci de les Vies Verdes. A més, l’ajuntament assumirà el manteniment d’aquest tram de la Ruta del Ter en els propers cinc anys. En el mateix municipi, la Fundació Agbar també ha col·laborat amb l’arranjament de la Font de l’Om i la Font del Cimà.

Avui dimecres 30 de juliol hi ha hagut la inauguració oficial amb la presència del president de la Diputació de Girona, Sr. Joan Giraut, el president del Consorci del Ter, Sr. Jordi Munell, el primer tinent d’alcalde de Sant Julià de Ramis, Sr. Pere Pujolràs, i el Sr. Andreu Masferrer, de la Fundació Agbar.