13/12/2012

El Consorci del Ter ha recuperat un tram de sender d’uns 1.300 metres aproximadament apte per fer a peu i en bicicleta en el terme municipal de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, i que dóna servei a la Ruta del Ter. Es tracta d’una millora contemplada en el projecte “Adequació i millora de diversos trams de la Ruta del Ter” i està finançada pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2012 en un 95%. El camí uneix el Pont del Reixach amb la Batllia. Des d’aquesta setmana, el traçat ja està operatiu i degudament senyalitzat sobre el terreny.

El projecte, proper a l’espai “Riberes de l’Alt Ter” de la Xarxa Natura 2000, ha permès millorar l’atractiu i seguretat de la Ruta del Ter en evitar l’encreuament de carreteres i el mateix riu. El recorregut segueix el riu Ter per la riba dreta i millora el traçat actual evitant creuar a nivell la carretera C-26 i el gual inundable a l’alçada de la Colònia Llaudet. Fins ara s’havia de creuar el riu Ter per un gual que durant la major part de l’any està inundat pel fort cabal, fet que suposava una barrera pel trànsit de persones a peu i en bicicleta. Com a alternativa, els usuaris creuaven el riu per un antic pont penjat de propietat privada i que es troba en molt mal estat de conservació. En la recuperació del camí s’han aprofitat terrasses i explanacions existents, evitant sempre que ha estat possible la formació de nous talussos i terraplens.

Els treballs els ha portat a terme la Fundació MAP amb un cost de 34.387,38 euros, IVA no inclòs, a partir del projecte redactat per l’empresa EMC Enginyeria i gestió de projectes ambientals s.l.

La Ruta del Ter és un recorregut que segueix el riu Ter des dels Pirineus a la Costa Brava i que es pot fer tant a peu com en bicicleta.