29/11/2012

El Consorci del Ter ja disposa de l’inventari de les fonts vinculades a la Ruta del Ter en el seu vessant ciclista. Se n’han inventariat un total de 164. L’inventari s’ha pogut realitzar a través de la Universitat de Girona amb el finançament de la Fundació Agbar, tal com recollia el conveni firmat el passat 10 de juliol.

En l’inventari de punts d’aigua s’ha elaborat una base de dades georeferenciada que serà una nova capa de cartografia de punts que s’afegirà al Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) de la Ruta del Ter. La base de dades incorpora les coordenades de la font, determina l’accessibilitat des de la Ruta del Ter i també recull les característiques de l’espai, és a dir, aspectes com si a més del punt d’aigua hi ha zona de pícnic o notes històriques de l’emplaçament. Aquests elements en el futur podrien ser senyalitzats i recuperats.