Ecomuseu Molí Petit - Centre d’Interpretació dels Molins Hidràulics i dels Ecosistemes Fluvials - Sant Joan de les Abadesses

ADREÇA: Ecomuseu el Molí Petit s/n
POBLACIÓ: Sant Joan de les Abadesses
CODI POSTAL: 17860
TELÈFON: 972 721 317 / 686 11 33 44
E-MAIL: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
WEB: www.alt-ter.org

Centre d’interpretació dels molins hidràulics i l’ecosistema fluvial situat a l'antic molí fariner del monestir de Sant Joan de les Abadesses. A l’Ecomuseu hi trobem una exposició permanent, amb part dels elements originals del molí i plafons interpretatius i maquetes que faciliten la comprensió del funcionament del mecanisme hidràulic.També es projecten audiovisuals relacionats amb el molí i el seu entorn natural.

Visites al Molí Petit

Es pot fer la visita al Molí Petit tot coneixent-ne les parts, com vivien els moliners, visualitzant un audiovisual que n'explica el funcionament i fent una demostració del funcionament hidràulic i de molta del cereal.

També es programa una visita en la què barrejarem farina i aigua per fer una massa que treballarem per fer pa. Serà un pa senzill, com es va fer durant molt de temps a l'edat mitjana. Un pa que provenia de la farina que es feia en molins, com el Molí Petit. També coneixerem com funcionava el molí, farem una demostració del funcionament hidràulic i de molta del cereal i acabarem emportant-nos el pa a casa.

Les visites guiades es fan en dates programades o bé per a grups concertats. Es poden consultar les visites programades a l'agenda de l'associació Alt Ter: www.alt-ter.org/agendes/agenda.htm. També us podeu posar en contacte amb ells a través del correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o als telèfons: 972721317 o 686113344.