La Ruta de la Riera de les Llosses és un itinerari lineal que enllaça Santa Maria de Matamala amb Ripoll resseguint bona part del curs de la Riera de les Llosses. A través d’aquest afluent del Ter podreu descobrir gorgues, salts d’aigua i paisatges de muntanya, amb pastures i boscos frondosos, a banda d’antics camins transhumants com el camí ral.

Al llarg del recorregut s’hi poden observar boscos de ribera, com vernedes i sargars; a la vall trobem prats i pastures mentre que als vessants s’hi alternen fagedes i rouredes amb pinedes de pi roig. La fauna més abundant és la d’ambients forestals, amb espècies com els picots, el raspinell, les mallerengues, el pica-soques blau, l’esquirol, el senglar, la guilla i, als trams fluvials, hi trobem barbs de muntanya, la musaranya d’aigua, així com diverses espècies d’amfibis, entre elles el tritó pirinenc, i ocells com la merla d’aigua, el blauet o la cuereta torrentera.

El recorregut, de dificultat moderada, és apte per a senderistes i té una longitud de 13,86 quilòmetres. La ruta és bidireccional i de pendent suau. L’enllaç amb la Ruta del Ter es troba situat a Ripoll, a la zona de Can Villaura.

Pàgina 1 de 2 Següent