Interès:
Paisatgístic
Tipus:
Tipus per defecte
Municipi:
Sant Quirze de Besora
Comarca:
Osona
Descripció:

Tot seguint el meandre de l'Illa es troba un bosc de ribera ben constituït. La vegetació present està formada, a l'estrat arbori, per salze blanc, vern, pollancre i algun peu aïllat d'om. A l'estrat arbustiu hi predominen el sanguinyol, l'avellaner, l'ortiga i l'esbarzer. Cal destacar que el riu Ter en aquest punt presenta dos meandres molt tancats. Donada la presència d'una resclosa més avall, les aigües són tranquil·les.

Capacitat:
La capacitat d'acollida s'hauria de limitar, atès que la zona del meandre és un indret molt ben conservat.

Accés:
En el tram comprès entre Sant Quirze de Besora i el túnel de Sant Quirze, s'ha d'agafar el camí que passa pels masos del Bofí i es dirigeix cap a la resclosa a prop de l'empresa Some S.A. i continua cap a la central hidroelèctrica. Cal tenir en compte que s'han de creuar un parell de tanques i la via del tren fins arribar al punt on es divisen els meandres. El punt es troba una mica abans d'arribar a la resclosa.

Elements d'interès:
HÀBITAT: Sargars (de Salix purpureaS. elaeagnos...) i altres bosquines de ribera. VEGETACIÓ: Salze blanc (Salix alba), vern (Alnus glutinosa), pollancre (Populus nigra), om ( Ulmus minor), sanguinyol (Cornus sanguinea), avellaner (Corylus avellana), ortiga (Urtica spp.) i esbarzer (Rubus ulmifloius).

Protecció:
HÀBITAT D'INTERÈS COMUNITARI: 6430 Herbassars higròfils, tant de marges i vorades com de l'alta muntanya, 92A0: Alberedes, salzedes i altres boscos de ribera.

Tram:
Mitjà-alt

Curs fluvial:
Riu Ter

Condicionament:
Cal tenir en compte que per accedir a aquest espai s'han de passar un parell de tanques, encara que això no resulta cap impediment per poder arribar fins al bosc de ribera que trobem al voltant del riu Ter.

Senyalització:
Es recomana la senyalització en el punt en què hi ha la intersecció entre la C-17 i el camí que condueix cap a la hidroelèctrica. També potser seria recomanable afegir un tauler informatiu amb les espècies típiques del bosc de ribera.

Font 1:
La vegetació dels Països Catalans

Font 2:
Guia per a conèixer els arbres

Font 3:
Guia per a conèixer els arbusts i les lianes

Font 4:
Mapa comarcal de Catalunya, núm. 24: Osona

Font5:
www.mediambient.gencat.net

Espècies:
  • Barb de muntanya
  • Avellaner
  • Vern
  • Pollancre
  • Esbarzer
  • Sanguinyol
  • Salze
  • Om
  • Ortiga