Interès:
Hàbitat
Tipus:
Tipus per defecte
Municipi:
Les Masies de Roda
Comarca:
Osona
Descripció:

Des del mirador de Sau es poden observar al fons les Guilleries i molt més a prop el Pantà de Sau, envoltat per pinedes de pi roig i alzinars. Les espècies arbòries més característiques són el pi roig i l'alzina. Aquestes tenen un estrat arbustiu bastant desenvolupat i divers, amb espècies com el boix, el boix moll i el tortellatge. Cal destacar que a l'embassament de Sau hi ha una colònia de 400 individus hivernants de corb marí gros.

Observacions:
Moltes vegades, les pinedes de pi roig són formacions vegetals secundàries que substitueixen rouredes calcícoles de roure martinenc.

Accés:
Passat el poble de Roda de Ter, s'ha d'anar avançant en direcció al pantà de Sau. Durant aquest tram cal agafar la carretera BV-5213, seguir-la i arribar fins al Parador de Sau.

Elements d'interès:
Hàbitat: Pinedes de pi roig (Pinus sylvestris), neutrobasòfiles i mesòfiles, dels Pirineus i de les contrades septentrionals. VEGETACIÓ: pi roig o rajolet (Pinus sylvestris), boix (Buxus sempervirens), boix moll (Lonicera xylosteum) i tortellatge (Viburnum lantana). AUS: Corb marí gros (Phalacrocorax carbo).

Protecció:
HÀBITAT D'INTERÈS COMUNITARI: 9340 Alzinars i carrascars. EIN: Savassona. XARXA NATURA 2000: Sistema Transversal Català (LIC i ZEPA), catalogat com a espai de muntanya interior. ESPAI D'INTERÈS GEOLÒGIC: 216 Cingleres de Tavertet - el Far.

Tram:
Mitjà-alt

Curs fluvial:
Riu Ter. Inici de l'embassament de Sau.

Font 1:
La vegetació dels Països Catalans

Font 2:
Guia per a conèixer els arbres

Font 3:
Guia per a conèixer els arbusts i les lianes

Font 4:
Guia dels ocells dels PPCC i Europa

Font5:
Mapa comarcal de Catalunya, núm. 24: Osona

Font 6:
www.mediambient.gencat.net

Espècies:
  • Barb de muntanya
  • Corb marí gros
  • Llúdriga