Interès:
Hàbitat
Tipus:
Tipus per defecte
Municipi:
Foixà
Comarca:
Baix Empordà
Descripció:

Aquesta zona presenta dos hàbitats diferents. Seguint la ruta, el primer que es troba és l'alzinar. L'alzinar és un bosc típic mediterrani. Aquest indret ofereix la coexistència de l'alzina típica amb la carrasca (Quercus ilex ssp. rotundifolia),

Observacions:
Aquest espai ha estat escollit perquè conviuen en un espai limitat un bosc típic mediterrani de les nostres contrades i dunes residuals plantades de pins. La ruta en bicicleta passa per la vora; per tant, seria interessant fer una aturada per observar aqu

Capacitat:
No es restringeix si es passa per la ruta, però si s'accedeix al bosc cal tenir cura de la vegetació.

Accés:
Quan s'ha travessat Sant Llorenç de les Arenes, allà on la ruta se separa en dos itineraris, s'agafa la ruta de l'esquerra. Abans d'arribar a la resclosa de Colomers es travessa aquest bosc.

Elements d'interès:
Hàbitat d'alzinar amb carrasca (Quercetum ilicis galloprovinciale junipero-quercetosum rotundifoliae). Dunes residuals plantades de pins (Pinus pinea, P. pinaster...) al litoral.

Protecció:
HÀBITATS D'INTERÈS COMUNITARI: 2270 Dunes de pi pinyer o de pinastre —prioritari—, 9340 Alzinars i carrascars. XARXA NATURA 2006: riberes del baix Ter (LIC), catalogades com a espai d'aigües continentals.

Tram:
Baixa

Curs fluvial:
Riu Ter

Font 1:
La vegetació dels Països Catalans

Font 2:
Guia per a conèixer els arbres

Font 3:
Guia per a conèixer els arbusts i les lianes

Font 4:
Mapa comarcal de Catalunya, núm. 10: Baix Empordà

Font5:
www.mediambient.gencat.net

Espècies:
  • Alzina