Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Molí
Municipi:
Ribes de Freser
Comarca:
Ripollès
Descripció:

El molí fa una llargada d'uns 15 m i una amplada d'uns 7 m. Als baixos de l'edifici també es pot veure l'arcada per on sortia l'aigua a través del canal de desguàs. Orientat a la cara sud, tot i estar ple de terra i pedres de resultes d'alguna riuada, es pot seguir perfectament el recorregut del canal. També es pot entreveure el trajecte que feia el canal d'entrada d'aigua vers el canal.

Observacions:
L'edifici, fet amb pedres de riu, està parcialment aterrat, cobert de vegetació, sobretot heures i bardisses. L'entorn està dominat per la presència de camps en els quals no creix vegetació perquè és zona de pastura per a vaques. A la mateixa banda que hi ha l'edifici hi ha un passeig arbrat de plàtans, castanyers i avets, la central hidroelèctrica de Montagut i el baixador de ferrocarril d'Aigües de Ribes amb l'escala d'accés de pedra. Riu avall hi ha la resclosa que recull l'aigua per a la central establerta a Parramon. S'accedeix a l'altra banda a través del pont de Montagut, situat aigües amunt.

Dades històriques:
Segons algunes fonts històriques, aquest edifici, a més de fer de molí fariner, havia aprofitat la força de l'aigua per fer llum elèctrica.

Accés:
Fàcil. A la riba esquerra del Freser. Cal travessar el pont de Montagut, davant del balneari, i trencar a la dreta. El molí és a pocs metres del pont.

Propietat : nom:
Tomàs de Montagut Marès

Propietat : adreça:
Ctra. N-152, km 116,800. Campelles

Propietat : telèfon:
972 72 75 68

Usos : actual:
Cap. Abandonat

Usos : Inicial:
Molí fariner i casa de pagès

Estat de conservació : edifici : coberta:
Dolent

Estat de conservació : edifici : estructura:
Dolent

Estat de conservació : entorn immediat:
Dolent

Estat de conservació : entorn proper:
Bo

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Protecció fisica proposada:
Restauració i neteja

Cartografia:
ICC. Bruguera 256-1-3. E 1:5000