Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Pont
Municipi:
Les Llosses
Comarca:
Ripollès
Descripció:

El pont està construït amb pedra i formigó. El paviment és asfàltic i les baranes estan fetes amb pedra massissa. El pont té una amplada interior de 6,5 m, una llargada de 56 m, una altura sobre el riu de 12 m i una llum de 28 m. El pont, de dues arcades, se sustenta sobre un pilar, que fa 1,50 m d'amplada. Té dues làmpades a banda i banda. Les voreres, amb una amplada de 80 cm, no tenen altura respecte al paviment del pont. Les baranes tenen una altura de 80 cm i hi ha quatre astes per a banderes.

Altres denominacions:
Pont de la Casa

Observacions:
Les pedres que fan de passamà del pont es desfan en diverses capes o làmines. Les voreres interiors del pont presenten terra i vegetació. Les voreres del riu estan brutes. Riu avall hi ha la resclosa del Carbur de Dalt (Montesquiu). Riu amunt hi ha tres ponts, entre els quals destaca el de ferro, per on passa el ferrocarril. El pont comunica l'antiga ctra. N-152 amb la fàbrica, l'església, els habitatges de Conangle i el baixador. A prop del pont hi ha una placa que recorda un accident mortal que hi va haver durant el Tour de França del 1957.

Dades històriques:
Als anys vint es va construir un pont, de dos pilars, per comunicar el barri de Conangle amb la carretera N-152. L'aiguat del 1940 es va endur el pont. L'empresa Edmundo Bebié, SA en va sol·licitar la reconstrucció el setembre de l'any 1948. El pont es troba entre els municipis de les Llosses (Ripollès) i Montesquiu (Osona).

Cronologia:
1948-1949

Accés:
Fàcil. A l'entrada sud de la Farga de Bebié, al costat de l'antiga N-152.

Propietat : nom:
Edmundo Bebié, SA

Propietat : adreça:
Av. Diagonal, 655. Barcelona

Propietat : telèfon:
93 852 92 00

Usos : actual:
Accés a dependències de la colònia.

Usos : Inicial:
Íd.

Estat de conservació : edifici : coberta:
Molt bo

Estat de conservació : edifici : estructura:
Molt bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Dolent

Protecció existent:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Protecció fisica proposada:
Neteja, condicionament de les parts malmeses i manteniment.

Cartografia:
ICC. La Farga de Bebié 294-2-2. E.1:5000