Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Pont
Municipi:
Ribes de Freser
Comarca:
Ripollès
Descripció:

El pont té una amplada de 3 m, una llargada de 15 m i una altura sobre el riu de 6 m. Les baranes, de ferro, tenen una altura d'1,50 m. El pont no disposa de voreres per al pas de vianants ni de cap sistema d'il·luminació. Pel pont passen diversos serveis.

Observacions:
A banda i banda del pont hi ha un passeig de plàtans, interessant per fer-hi passejades. Un estrep del pont està fet amb pedres de riu i un altre és de formigó armat. La vorera esquerra del riu és zona de pasturatge per a vaques, cosa que possibilita que no creixi vegetació silvestre. A la banda est, municipi de Ribes de Freser, hi ha la central hidroelèctrica de Montagut, les restes d'un molí, el baixador d'Aigües de Ribes, l'escala per accedir-hi i un passeig arbrat. Per la banda de l'oest hi ha la carretera N-152, l'hotel Montagut, amb la seva zona de pàrquing, i una capella. Riu avall hi ha la resclosa que agafa l'aigua per a la central hidroelèctrica de Parramon.

Dades històriques:
Pont que es troba entre els municipis de Ribes de Freser i Campelles. Tomàs Montagut va demanar, el 1901, l'autorització per canviar una palanca de fusta per un pont de ferro. El Govern Civil va autoritzar l'obra el maig del 1902. Alguna de les riuades o aiguats de la segona meitat del s. XX (1940-1982) el va malmetre totalment, cosa que va obligar a refer-lo a semblança del pont del 1902.

Cronologia:
1902 - 2a meitat del s. XX

Accés:
Fàcil. Davant l'hotel Montagut, ctra. N-152, km 116,800

Propietat : nom:
Tomàs de Montagut Marès

Propietat : adreça:
Ctra. N-152, km 116,800. Campelles

Propietat : telèfon:
972 72 75 68

Usos : actual:
Accés a la central de Montagut.

Usos : Inicial:
Accés al molí i a la central de Montagut.

Usos : Altres:
Accés al baixador d'Aigües de Ribes.

Estat de conservació : edifici : coberta:
Molt bo

Estat de conservació : edifici : estructura:
Molt bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Bo

Protecció existent:
Cap

Protecció proposada:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Cartografia:
ICC. Bruguera 256-1-3. E 1:5000