Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Pont
Municipi:
Les Llosses
Comarca:
Ripollès
Descripció:

El pont és una estructura metàl·lica de ferro d'angle d'uns 60 m de llargada, una amplada interior d'1,5 m i una altura sobre el riu d'uns 6 m. El pont està sustentat sobre el riu per mitjà d'un pilar que fa 1 m d'amplada. No té voreres i, com a sistema d'il·luminació, hi ha una làmpada situada sobre el pilar que sustenta el pont. Les baranes tenen una altura d'1 m. L'accés al pont és fàcil perquè no hi ha esglaons que el dificultin. El paviment del pont són taulons de fusta clavats sobre unes bigues de ferro. L'entorn està dominat per roca viva i pedregar al curs del riu. Tot i que a l'entrada del pont hi ha una placa que diu Pas privat, s'hi pot accedir lliurement. Per la banda dreta, a tocar del pont, hi ha el desguàs del salt d'aigua que hi ha a la colònia.

Altres denominacions:
Passarel·la interior de la Farga

Observacions:
Riu amunt hi ha un pont idèntic a aquest, i riu avall hi ha el pont de ferro del ferrocarril.

Dades històriques:
Als anys trenta hi havia una palanca a tocar del pont del tren que l'aiguat del 1940 es va endur. Per comunicar les dues bandes del riu es va instal·lar una palanca, de fusta, sense pilars. A finals dels anys cinquanta o principis dels anys seixanta va ser substituïda per l'actual passarel·la metàl·lica. La seva funció era facilitar l'accés entre la fàbrica i els habitatges i altres dependències situades a l'altra banda del riu. Igual que passa amb la resta de ponts de la Farga, té un estrep al municipi de les Llosses i l'altre a Montesquiu.

Cronologia:
Segle XX. Anys cinquanta-seixanta

Referència bibliogràfica:
RB029

Accés:
A l'entrada de la colònia de la Farga, després del pont de ferro, hi ha una escala que baixa fins al bloc de pisos al costat del riu, al davant del qual hi ha el pont.

Propietat : nom:
Edmundo Bebié, SA

Propietat : adreça:
Colònia de la Farga de Bebié

Propietat : telèfon:
93 852 92 00

Usos : actual:
Comunica la colònia amb la fàbrica.

Usos : Inicial:
Íd.

Estat de conservació : edifici : estructura:
Molt bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Bo

Protecció existent:
Cap

Protecció proposada:
Cap

Protecció fisica existent:
Cap

Protecció fisica proposada:
Cap

Altres inventaris:
IAPH

Cartografia:
ICC La Farga de Bebié 294-2-2. E.1:5000