Interès:
Interès per defecte
Tipus:
Palanca
Municipi:
Campdevànol
Comarca:
Ripollès
Descripció:

Té una amplada de 2 m i una llargada de 30 m. La palanca, que és una sola estructura de ferro, no té voreres ni cap sistema d'il·luminació. El paviment és de formigó armat. Els dos estreps són de formigó armat. És de pas exclusiu per a vianants o bicicletes.

Observacions:
Tot i presentar un bon estat de conservació, la palanca ofereix alguns trams sense pintura i rovellats. A tocar de la palanca hi ha un camí de terra que permet arribar al mas Rutllan quan baixa poca aigua pel riu. Les voreres del riu estan molt embardissades i a tocar de la casa de pagès hi ha diverses granges, amb l'emissió d'olors força molestes. Al vessant dret del riu hi ha el mas Rotllan, i darrere d'aquest, la línia fèrria Ripoll-Puigcerdà i el baixador de l'Illa. Per la part esquerra hi ha el canal que duu l'aigua al salt que hi ha dins la fàbrica de Pernau, la ctra. N-152 i uns horts. A tocar del mas passa el camí que duu a l'ermita de Sant Pere d'Aüire, de gran devoció entre els campdevanolencs.

Dades històriques:
L'aiguat de l'any 1982 es va endur la primitiva palanca, situada riu amunt, i de la qual es poden veure els estreps. L'any 1983 es va instal·lar aquesta palanca idèntica a les d'Ordina i del Prat, situades a Ripoll, també instal·lades el 1983.

Cronologia:
1983

Accés:
Fàcil. Trencall a l'esquerra de la ctra. N-152 en direcció a Ribes, entre les semicolònies Pernau i Hernad, al km 112,500.

Propietat : nom:
Cels Espona

Propietat : adreça:
Mas Rotllan

Usos : actual:
Accés al mas Rotllan i a Sant Pere d'Aüire

Usos : Inicial:
Íd.

Estat de conservació : edifici : coberta:
Molt bo

Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo

Estat de conservació : entorn immediat:
Bo

Estat de conservació : entorn proper:
Dolent

Cartografia:
ICC. Colònia Pernau 256-1-5. E 1:5000